Onderwijs

 

Zorg


Profit


Contact


Bas Brand

How I see
Ik ben een enthousiaste watersporter. Zeilen en duiken zijn mijn favoriete hobby’s. Ik kijk naar organisaties als naar de zee. Het water is altijd in beweging en ook als de zee vlak lijkt, gebeurt er onder de zeespiegel van alles. Jij ziet het niet, maar het is er wel en je hebt er wel degelijk rekening mee te houden. Een andere vergelijking: als ik als interim manager een verandering doorvoer, werkt dat als een steen in een vijver. Eerst zie je een kleine kring in het water, daaromheen een grotere kring enz.. Het bevestigt mij in mijn ervaring dat veranderingen gevolgen hebben voor het totale systeem. Alles heeft met elkaar te maken. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel.
 
Why I
Ik blijf bij mijn metafoor van het water. Als schipper breng ik mensen van A naar B en tijdens de tocht creëer ik een sfeer die ervoor zorgt dat zaken die onder water zitten, naar boven komen. Vaak is dan de grootste angel al weggenomen en lukt het mij mensen met elkaar te verbinden. Het is niet per sé nodig dat ze met hun neus dezelfde kant op staan. Tijdens het zeilen moet iedereen alert en kritisch blijven. Iedereen heeft een eigen taak, maar als groep is er wel en gemeenschappelijk doel. Voor mij is dat een voorwaarde voor succesvolle verandering. Als duiker moet je vertrouwen hebben in je buddy, maar ook zelf alert zijn. Als interim manager heb ik vertrouwen in het systeem en ben ik alert op hoe de verschillende partijen c.q. medewerkers binnen de organisatie handelen.I am
Ik ben een sportieve levensgenieter en kan me geen leven zonder mensen voorstellen. Ik leer graag van anderen. Dat maakt mij een goede luisteraar. Daardoor kom ik vaak bij de kern van het probleem. De oplossing is dan een stuk dichterbij. Omdat er altijd meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, sluit ik niets uit en ben ik creatief en doortastend om mijn doel te bereiken.